Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Tort\" kasztanowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasztany jadalne
wanilia
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: \"Tort\" kasztanowy

0,5 kg ugotowanych kasztanów jadalnych
8żółtek
25 dag cukru
wanilia
1/2 szklanki mielonych migdałów
piana z 8 białek

kasztany jadalne pozbawić twardej, grubej skóry. wrzucić na wrzątek, gotować ok. 10 minut.Trochę schłodzić i na ciepło dokładnie obrać z cienkiej skórki.kasztany zemleć, zmieszać z cukrem, wanilią, ˝żółtkami i zmielonymi migdałami,potem bardzo delikatnie wymieszać z ubitą pianà z białek.ciasto podzielić na 2 części i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. przełożyć masą, np. orzechową lub czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak