Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk \"santos\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk
szynka parmeńska
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk \"santos\"

mały indyk
1,5 łyżeczki soli
2 łyżeczki pieprzu
3roztarte ząbki czosnku
kilka plastrów szynki parmeńskiej
Marynata: 1 szklanka oliwy lub oleju
4pomidory pokrajane w kostkę
4 świeże posiekane papryki
1/2 szklankiposiekanej zielonej pietruszki
1/2 szklanki octu winnego
1 szklanka wody

Czosnek z solą i pieprzem utrzeć na pastę.Natrzeć całego indyka także wewnątrz, włożyć do brytfanny. Do pomidorów i papryki, pietruszki wlać wodę, oliwę i ocet. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) w czasie pieczenia polać indyka
kilkakrotnie sosem.Piec ok godz(doglądać,czas pieczenia może się wydłużyć) Na gorącym półmisku ułożyć na przemian plastry indyka i szynki. Podawać z przetartym przez sito . sosem,frytkami, mieszaną sałatką lub surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak