Sposób przygotowania

Cebulę ubrać,posiekać i podsmażyć. Polędwicę umyć, ostrym nożem zdjąć
osłaniającą błonę oraz tłuszcz powierzchniowy, a następnie pokroić
polędwicę w poprzek włókien na kawałki grubości 3 cm. Każdy
kawałek spłaszczyć dłonią. Mocno rozgrzaną patelnię posmarować
tłuszczem, położyć kawałki polędwicy. Po zrumienieniu (ok. 3 minuty)
odwrócić polędwicę na drugą stronę i smażyć 3 minuty. Przed
podaniem na każdy befsztyk położyć kawałek masła i podsmażoną
cebulę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !