Sposób przygotowania

Mięso pokroić w cieniutkie paseczki,cebulę obrać i drobno posiekać.Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.Paprykę do wycieciu nasion pokroic w krórtkie paski.Kukurydzę odsączyc.W garnku rozgrzać oliwe z oliwek, podsmazyć mięso na dużym ogniu ok 5min, następnie na maśle podsmazyć cebulę, wsypać pieczarki i papryke, zrobić szklanke bulionu z kostki rosołowej, wlać bulion do pieczarek i kukurydzy i dodać mięso i kukurydze,zagotować, dodać soli i pieprzu,przykryć i dusic na małym ogniu ok 20min,gdy mięso bedzie juz miękkie zagęścić sos mąką rozprowadzoną 5łyżkami zimnej wody,zagotować.)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    a gdzie pozostale składniki w przepisie?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !