Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza perłowa z warzywami i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 szklanki
masło 1 łyżka
marchewka 2 sztuki
większa pietrusza 1 sztuka
seler 1/2 średniej sztuki
por 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki kg
masło 3 łyzki
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
musztarda 1/2 łyżeczki
sól, pieprz
ser żółty 0,07 kg
kasza 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: kasza perłowa z warzywami i pieczarkami

Kasze ugotować na miękko. Warzywa wymyć, oczyścić, opłukać, rozdrobnić na tarce o dużych otworach. Por oczyścic z nadpsutych liści, odciąć korzenie i końce liści, przekroić wzdłuż i starannie wymyć pod bieżącą wodą, pokrajać w poprzek w półpierścienie, dodac obrana i umytą cebulę pokrajaną w drobną kostkę. Rozdrobnione warzywa włożyć na rozgrzany tłuszcz, skropić woda i dusić do miękkości. Pieczarki oczyścić, wymyć pokrajać w plasterki, poddusić na tłuszczu i dodać do warzyw, razem podgotować. Do koncentratu pomidorowego dodać sól, pieprz, pół łyżeczki musztardy, mielonej papryki i gdy warzywa będą miękkie wymieszać razem, doprawić do smaku, wymieszać z kaszą/ Kaszę wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak