Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z kiłbasą i grzybami po myśliwsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 szklanki
masło 1 łyzka
ogórki kiszone 0,1 kg
kiełbasa 0,2 kg
koncentrat pomidorowy 1/2 puszki
masło 3 łyzki
sól, pieprz
ser żółty 0,07 kg
grzyby suszone 0,03 kg
kasza 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z kiłbasą i grzybami po myśliwsku

Ugotować kaszę na sypko. Grzyby umyć kilka razy w ciepłej wodzie, ugotować, pokrajać w paski. Kiełbasę pokrajać w paski. Cebule obrać, umyć i pokrajać w talarki. Ogórki umyć, obrać, pokrajać w półplasterki i razem z cebulą podsmażyć na tłuszczu, wymieszać z kiełbasą i koncentratem pomidorowym, jeszcze trochę poddusić, doprawić do smaku. Ugotowaną kaszę dodawać do naczynia żaroodpornego na przemian z sosem. Wierzchnią warstwę z kasy wygładzić, posypac startym serem, zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak