Sposób przygotowania

Kasze ugotować na sypko. Grzyby oczyścić, opłukać, przyciąć trzony, pokrajać w cienkie plasterki. Cebulę obrać, opłukać , pokrajać w kostkę podsmażyć na oleju, dodać do grzybów. Podlać 3-4 łyżkami wody, dusić pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aby nie przywarły do dna. gdy grzyby będą miękkie doprawić solą i pieprzem do smaku. Połowę ugotowanej kaszy wyłożyć no naczynia. na kasze wyłożyć warstwę grzybów i przykryć pozostałą kaszą/ Śmietanę rozmieszac z jajem i solą, rozlać po powierzchni kaszy, posypac utartym serem, wstawić do zapieczenia do piekarnika. Zarumienioną zapiekankę podawać z dodatkiem surówki z warzyw.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !