Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy masło. Na nim podsmażamy przez ok 8 - 10 minut oczyszczone i umyte oraz pokrojone boczniaki na cząstki boczniaki i posiekany świeży imbir - 1/4 łyżeczki do kawy. Jeśli będziemy używać suszonego, zmielonego imbiru to dodamy go pod koniec smażenia jajecznicy.

Gdy grzyby nabiorą złoto brązowego koloru dodajemy do nich - wcześniej wymyte i wyparzone jaja, które wbijaliśmy każde oddzielnie do miseczki , dodajemy mleko - i mieszając smażymy jajecznicę na złoty kolor.

Po zestawieniu doprawiamy do smaku solą, pieprzem i suszonym imbirem.

Przekładamy na talerzyki i podajemy do jedzenia z pieczywem - gorącą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !