Sposób przygotowania

Kaszę zmierzyć, opłukać osączyć, włożyć do odmierzonej ilości wody z tłuszczem, zagotować, mieszać od czasu do czasu aż woda zacznie wsiąkać kaszę, potem przykryć i gotować na małym ogniu. Boczek wymyć w gorącej wodzie, pokrajać w drobną kostkę, podsmazyc, skwarki odłozyć , a na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrajaną w kostkę cebulę, dodac skarki i koncentrat pomidorowy, dodać 2 łyżki wody, poddusić, wymieszać z kaszą, przyprawić do smaku. Kaszę wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem i wysypanego bułką tartą naczynia, wyrównać powierzchnię, posypać startym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec. gdy ser na powierzchni się stopi i lekko zarumieni, wyłozyć na okragłu półmisek, odwracając naczynie do góry dnem, obłożyć dookoła zieloną papryką ( lekko osoloną, ocukrzoną i pokropioną sokiem z cytryny) pokrajana w cienkie paseczki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !