Sposób przygotowania

Białą część pory kroimy w paseczki, wrzucamy do wody, następnie bierzemy mięsko i smażymy na oleju, jak się usmaży wrzucamy je do garnka z zupą i gotujemy troche aż pora będzie miękka, następnie w połowie wody ciepłej w szklance rozpuszczamy ser topiony i wlewamy do zupy wraz z kostkami, gotujemy, przyprawiamy pieprzem cayenne, solą i gałką muszkatołową.
Jak już zupa bedzie gotowa, powinna być gęsta, bierzemy bagietke kroimy w kosteczki, wrzucamy na patelnie na masełko i ciągle mieszamy, tworzymy w ten sposob pyszne grzanki!! Mozna tez zamiast grzanek użyc groszku ptysiowego:)
Idealna zupa dla mężczyzn którzy kochają mięso :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !