Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
cebula 2 sztuki
śmietana 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej 3 łyżki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

6 jajek gotujemy i siekamy. Cebule siekamy i szklimy na oleju. Łączymy ze sobą wszystkie skąłdniki, doprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak