Sposób przygotowania

Pierś dzielimy na 6 małych porcji. Porcje kurczaka lekko rozbijamy dłonią, nacieramy przyprawą, odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce. Wychłodzone panierujemy w jajku i tartej bułce i smażymy na złoto. Gotowe układamy w naczyniu do zapiekania i wstawiamy do nagrzanego do 1800C piekarnika na 15 minut.
Przygotowujemy sos: na maśle lekko rumienimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy śmietanę, podgrzewamy nie dopuszczając do zagotowania, dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku.
Porcje rozkładamy na wygrzanych talerzykach przybranych plasterkami ogórka, zalewamy sosem i podajemy gorące.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    SUPER
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Smakowity kurczaczek. Aż chce się zjeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !