Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe z niespodzianką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
boczek wędzony 4 plastry
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
tłuszcz 2 łyżki
cielęcina 4 cienkie plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z niespodzianką

Mięso rozbijamy na cienkie płaty, smarujemy olejem, nacieramy przyprawami. Na mięsie układamy kolejno: po plasterku boczku, posiekaną cebulę, jajko na twardo. Całośc zawijamy starannie i spinamy wykałaczkami lub zawiązujemy nicią kulinarną. Obsmażamy na oleju, a następnie zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak