Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładańce z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
płatki owsiane 0,5 szkl
ser żółty 5 dag
jaja 2 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładańce z grzybami

SOS:
50 dag grzybów
cebula
łyżka masła
po pół szklanki bulionu warzywnego i śmietany
olej do smażenia

Sos : grzyby umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać grzyby, podlać bulionem i dusić 30 min. Przyprawić solą, pieprzem i śmietaną.

Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z płatkami, serem i jajkami. Dodać sól i pieprz. Na rozgrzany olej wkładać łyżką porcje ciasta, smażyć na rumiano.

Gotowe placki podawać składane po dwa, przełożone sosem grzybowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak