Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka domowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 szklanki
sól
przyprawa kucharek 2 łyżeczki
masło 1 łyzka
mielone mięso 1 opakowanie
pieprz
majeranek
cebula 1 sztuka
margaryna 1/2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1/2 małego opakowania
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do naczynia
tłuszcz do naczynia
kasza 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka domowa

Parę godzin wcześniej przygotować kaszę. Zagotować wode z tłuszczem i przyprawą Kucharek, wsypac opłukana, odsączoną kaszę, gotować do wsiąknięcia wody, przykryć, wstawić do piekarnika. Obrana i umytą cebulę pokrajać w kostkę, podsmażyć dodać mięso, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, doprawić do smaku i podsmażyć, wymieszać z ugotowana kaszą. Włożyć masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą formy, wygładzić powierzchnię, polac olejem, wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać gorąca z sałatką z kiszonych ogórków lub kiszona kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 19.11.2010 22:12
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak