Sposób przygotowania

Płatki owsiane wsypać do kamionkowego naczynia. Zalać letnią wodą. Dodać skórkę z chleba razowego. Obwiązać gazą. Odstawić w ciepłe miejsce na 3 - 4 dni do ukiszenia. Przecedzić przez sito. Powstałe owsiane mleczko doprawić solą. Gotować do zgęstnienia. Słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni. Dodać obraną posiekaną cebulkę. Smażyć na złoty kolor. Usmażoną cebulę wraz z tłuszczem i skwarkami dodać do żuru. Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Obrać i pokroić w plastry. Dodać do zupy. Zagotować. Podawać gorącą zupę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Czasochłonne ,ale warto spróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !