Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami i ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
kostki rosołowe 3 szt
ziemniaki 4 szt
mąka 3 łyżki
śmietana 5 łyżek
pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami i ziemniakami

Grzanki:
chleb,
olej
czosnek granulowany

Cebulę obierać, pokroić w talarki. Na patelni rozgrzać trochę oleju, włożyć cebulę i zrumienić. Zrumienioną cebulę podlać wodą (2l) i dodać wegetę. Gotować tak długo, aż cała woda się wygotuje (ok. 20-30 minut). Cebulę zmiksować blenderem na gładką masę. W garnku zagotować wodę, dodać kostki rosołowe. W gorącym wywarze ugotować ziemniaki pokrojone w drobniutką kostkę. Dodać zmiksowaną cebulę. Zagotować. Mąkę wymieszać ze śmietaną na jednolitą masę i dodać do gorącej zupy. Chleb pokroić w drobną kostkę i włożyć na polaną olejem blachę. Piec ok.20 minut. Przed końcem pieczenia grzanki obsypać granulowanym czosnkiem. Zupę przełożyć do talerzy i posypać gorącymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak