Sposób przygotowania

Pigwy kroimy na kawałki , pozbawiamy gniazd nasiennych i przesypujemy obficie cukrem. Stawiamy w ciepłym miejscu i czekamy, aż puszczą sok.
Doskonały na przeziębienie, sam lub do herbaty, albo do deserów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no kurcze kiedy ta moja pigwa wyda owoce. Takie przepisy mi uciekają...
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też robię taki syrop
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    U mojej babci w przydomowym sadzie rośnie pigwa ... trzeba będzie w przyszłym roku wybrać się do niej na pigwobranie :).
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    też taki robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie mam, niestety, skąd wziąć pigwy...a w sprzedaży nie widziałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    robię identyczny, podstawa na przeziębienia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę gdzieś zdobyć sadzonkę pigwy,żeby mieć swoje owoce ,a wtedy można zrobić na przykład zdrowy sok

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !