Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje flaki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 30 dag
flaki 1 kg
marchew
Majeranek suszony Prymat
sól, pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Moje flaki

Flaki obgotować do miękkości, mięso gotujemy w osobnym garnku wraz w warzywami i przyprawami, następnie łączymy flaki z wywarem, przyprawiamy jeszcze i gotujemy, po ugotowaniu oddzielić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski, marchewkę zetrzeć na tartce dodać do mięsa i flaków. Robimy zasmażkę z mąki i oleju i dodajemy do flaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 28.12.2012 13:05
też tak robię
babcia
babcia 05.03.2012 12:06
uwielbiam je
babcia
babcia 05.03.2012 12:06
uwielbiam je
Hefalump 16.11.2011 00:07
mlask, mlask
smakoszek 13.07.2011 10:39
pyszne,bardzo je lubię:0
MAR3STA 25.01.2011 10:46
lubię flaczki;)
Margo1 10.12.2010 21:11
nazwa jest kiepska ale zupa cudna
Dorota76 10.12.2010 11:52
są pyszne
ElizaT 05.11.2010 07:26
jadam go na uroczystościach rodzinnych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak