Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malibu z koglem-moglem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
cukier
woda 1\\2 l
spirytus 1 kieliszek
malibu 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Malibu z koglem-moglem

Nastawić garnek z wodą na parę,a jak zawrze lekko,położyć nań miseczkę średnią blaszaną,żółtka
oddzielić od białek i dać do miski i ucierać pałką,dosypując stopniowo cukru i dalej ucierać,aż para zabije zarazki,dodać trochę wina białego lub kieliszek spirytusu.
Potem zdjąć masę z żółtek z pary,ostudzić,a likier przelać do czterech czystych szklaneczek i wlewać
równomiernie do każdej szklaneczki kogla-mogla,aby cały zszedł.
Przed podaniem posypać koktajle wiórkami kokosowymi i uzupełniać mlekiem skondensowanym
jeśli likier jest bezbarwny oraz lodem kruszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 26.03.2011 00:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak