Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Brokuły gotujemy aby były miękkie, ale nie rozgotowane. Ser żółty ścieramy na dużych okach. Rozgrzewamy patelnie, wrzucamy makaron i brokuły, doprawiamy bazylia i lekko podsmażamy. W tym czasie robimy sos beszamelowy. Do rondelka wrzucamy masło i na małym ogniu je rozpuszczamy, następnie dorzucamy mąkę i delikatnie mieszamy całość trzepaczką, dolewamy połowę mleka, mieszamy gdy nam całość zgęstnieje dolewamy pozostałą część mleka. Dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, gdy sos zgęstnieje zestawiamy z gazu.
Makaron z brokułami wkładamy na talerz bądź półmisek, zalewamy sosem i posypujemy żółtym serem.
Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    musi być dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam brokuły, musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !