Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dynianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 40 dag
woda 1 szkl
mąka 1 łyzeczka
jajko 1 szt
mleko 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: dynianka

Dynie opłukać, obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą, ugotować.
Przyrządzić zacierkę i ugotować na mleku.
ZACIERKA : zagnieść ciasto z mąki, wody i jajka. Posiekać nożem lub zetrzeć na tarce,
przesypując mąką. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, zalać gorącym mlekiem.
Do zacierki z mlekiem włożyć dynię, wymieszać, przyprawić cukrem, sola i olejkiem migdałowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak