Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY WIEPRZOWE PO JAPONSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 50 DAG
ketchup 3 LYZKI
sos sojowy DO SMAKU
imbir DO SMAKU
sól DO SMAKU
olej 3 LYZKI
cebula dymka ze szczypiorkiem 2-3 SZT
wino białe 2-3 LYZKI

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY WIEPRZOWE PO JAPONSKU

MIESO KROIMY NA CIENKIE PLASTRY, LEKKO ZBIJAMY TLUCZKIEM. DOKLADNIE MIESZAMY SOS SOJOWY Z WINEM I KETCHUPEM.TYM SOSEM ZALEWAMY KOTLETY, MIESZAMY PRZYKRYWAMY I ZOSTAWIAMY NA 1-2 GODZ. PO CZYM WYJMUJEMY I OSZUSZAMY. WKLADAMY KOTLETY NA PATELNIE I SMAZYMY PO 2-3 MIN. Z KAZDEJ STRONY. DOPRAWIAMY SOLA I POSIEKANA DYMKA MIESZAMY I DUSIMY 2-3 MIN.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak