Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra na pasach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jaja 5
cukier 2 szklanki
olej 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
napój 1 pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra na pasach

Składniki wymieszać, podzielić na 2 części, do 1 dosypać kakao, do 2 łyżkę mąki. Wylewać ciasto partiami, raz jedno, raz drugie na środku blachy, wtedy powstanie zebra. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach do \"suchego patyczka\"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 14.04.2013 20:21
wygląda wyśmienicie;)
jolaxa 22.06.2011 20:57
super
Teresa19 14.06.2011 11:44
fajne ciasto
matii6 01.05.2011 19:53
ja też robiłam z wodą
anemon 07.04.2011 08:37
Ja robiłam kiedyś, ale a wodą gazowaną z napojem muszę wypróbować.
alaaa 06.02.2011 19:11
fajna nazwa
alaaa 06.02.2011 19:11
fajna nazwa
jolaxa1 17.01.2011 21:37
swietne
mysza666 08.11.2010 15:17
Woda nie daje smaku, a z napojem ta jasna masa ma taki przyjemny dla oka kolor i tak lekko smakuje pomarańczą:)
Ewa111 08.11.2010 11:45
ja piekłam z wodą gazowaną,wypróbuję twój przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak