Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po węgiersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 30 dag
śmietana 18 proc 0,5 litra
czosnek 1 ząbek
kminek Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
wieprzowina 1,5 (od szynki)
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
kapusta kiszona 1 kg
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po węgiersku

Mięso podzielić na 12 kotletów, rozbić, posolić i usmażyć na smalcu. Cebulę pokroić w krążki, przesmażyć, położyć na niej kotlety, podlać wodą, posypać solą, papryką, kminkiem i dodać dobrze odciśniętą kapustę. Dusić na małym ogniu, a gdy kapusta będzie już miękka, potrawę zaprawić gęstą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.11.2013 00:09
świetne danie
cooleczka 17.09.2013 20:44
brzmi super
Pani Domu 28.06.2013 07:35
ciekawe smaki
Dorota59 17.05.2013 16:57
syte i smaczne danie
Seba 25.04.2013 08:07
fajny obiad
Wafelek2601 23.04.2013 09:10
Super danie
dorotka0000025 27.01.2013 14:32
super
Wacław 17.05.2012 11:03
pyszne danie,lubię takie !
Robert10 29.04.2012 15:12
znakomita
Ania67 25.09.2011 09:09
super danie
Izabela28 11.09.2011 13:58
pyszne:)
alaaa 07.07.2011 19:02
ja też takie danie lubię
Grazyna0211 16.06.2011 13:10
smaczne danie
anja3107 31.05.2011 22:48
super
gacopierz23 03.03.2011 12:18
fajny smak
izapozdro 20.02.2011 13:03
też robię
mysza666 23.01.2011 19:32
Interesujące połaczenie
MAR3STA 12.01.2011 18:19
dla mnie rewelacja!
kuklik 12.01.2011 09:42
ciekawy pomysł
Grażyna13 09.01.2011 22:10
To by mi smakowało !
jolaxa 09.01.2011 17:09
pycha
Gonia555 23.12.2010 19:38
Pyszna
Agnieszka172 23.12.2010 12:27
fajna propozycja
marta0906 15.11.2010 15:26
Świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak