Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowy sernik na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sernik na zimno 1 op
galaretka 1 op
mleko 400 ml
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowy sernik na zimno

Galaretkę rozpuściłam we wrzątku, schłodziłam i wstawiłam do lodówki. Arbuza przekroiłam na pół i ukroiłam kilka grubych plastrów, nie rozdrabniałam ich, obrałam jedynie ze skóry i pozbyłam się pestek ( tych, które się dało, raczej tylko z wierzchu). W troszkę mniejszej ilości mleka niż w przepisie ubiłam mikserem proszek sernikowy, po 5 minutach wylałam połowę zawartości do silikonowej tortownicy posmarowanej olejem z pestek winogron. Na masę ułożyłam plastry arbuza (ciasno obok siebie) a na arbuza drugą część sernika. Potem jeszcze na wierzch kilka kawałków arbuza do dekoracji, na to tężejąca galaretka i sernik wjechał do lodówki chłodzić się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.05.2012 10:03
boski
dorota20w 20.03.2012 20:12
dziekuję
Jolanta40 02.03.2011 09:35
cudeńko
etka 04.11.2010 09:14
pięknie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak