Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuściłam we wrzątku, schłodziłam i wstawiłam do lodówki. Arbuza przekroiłam na pół i ukroiłam kilka grubych plastrów, nie rozdrabniałam ich, obrałam jedynie ze skóry i pozbyłam się pestek ( tych, które się dało, raczej tylko z wierzchu). W troszkę mniejszej ilości mleka niż w przepisie ubiłam mikserem proszek sernikowy, po 5 minutach wylałam połowę zawartości do silikonowej tortownicy posmarowanej olejem z pestek winogron. Na masę ułożyłam plastry arbuza (ciasno obok siebie) a na arbuza drugą część sernika. Potem jeszcze na wierzch kilka kawałków arbuza do dekoracji, na to tężejąca galaretka i sernik wjechał do lodówki chłodzić się.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    pięknie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    cudeńko
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    boski

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !