Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka bartosza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 50 dag
Martadela 15 dag
masło 5 dag
jajko 2 jajka
sól, pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tłuszcz do formy
ser żółtty w plastrach
kaczup 2-3 łyżki
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka bartosza

Makaron gotujemy, wędlinę podsmażamy na maśle wlewamy keczup, dusimy kilka minut.Mortadelkę wrzucamy do makaronu, dodajemy starty ser, jajka i dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Formę smarujemy tłuszczem, , wysypujemy bułką. Wkładamy makaron. Na wierzchu układamy plastry żółtego sera, pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180c

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 13.12.2011 15:30
Fajna zapiekanka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak