Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka w żurawinie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kaczki 2
żurawina 250g
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1
olej sezamowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka w żurawinie

Piersi zamarynować i pozostawic na noc w lodówce. Następnie wylożyć marynowane piersi na blachę wysmarowaną olejem i piec w temp.200 st. C ok.30 min podlewając co jakis czas tłuszczem,który sie wytworzyl. Potem nałożyc żurawinę i dusić na parze przez kolejne 30 min. wystawić na talerz,udekorowac.podawac z pieczonymi ziemniakami.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Okatina 07.04.2015 12:23
przepyszny pomysła na wyśmienite mięsko ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak