Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe nadzienie do naleśników.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 25 dag
mleko 1/2 szkl.
tłuszcz 4 dag
mąka 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt.
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe nadzienie do naleśników.

Zagotować mleko do niego włożyć szpinak i mieszając rozmrażać.
Z tłuszczu i mąki przygotować zasmażkę i zagęścić szpinak - zagotować.
Do gorącego dodać jajko i szybko wymieszać,dodać przyprawy i roztarty czosnek.
Naleśniki smarować farszem a przed podaniem podsmażyć na tłuszczu.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.02.2014 00:28
ze szpinakiem moje ulubione
Motorek 03.08.2013 07:56
bardzo fajne
caralajna 09.07.2013 08:09
pyszności.
Wafelek2601 15.06.2013 23:39
Myślę, że by mi smakowało
alaaa 20.01.2012 12:39
naleśniki z szpinakiem,pycha
Justa32 04.11.2011 10:10
smaczne
IZABELA29 21.09.2011 08:59
muszę kiedyś kupić i spróbować
misia53 19.09.2011 19:28
może być i do pierogów..
barbara11561 03.04.2011 08:36
Fajnie
traktorek 30.11.2010 09:52
szpinak pod każdą postacią lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak