Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1,5 kg
czosnek 3 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Słoninę pokroić w kostkę,wrzucić do garnka i topić na małym ogniu.Gdy skwarki zaczną się robić brązowe oddzielić je od tłuszczu,wrzucić posiekany czosnek i zdjąć z ognia.Dodać soli do smaku.Gdy smalec zacznie gęstnieć przekładać do słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 04.11.2010 12:45
domowy jest najlepszy,,też robię ale dodaję jeszcze cebulę
m1monika 03.11.2010 14:39
Lubię domowy smalec :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak