Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por pokrojony na plasterki 1 szt
oliwa 2 łyżki
rosół 6 łyżek
ser pleśniowy rozdrobniony 250 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieczarki posiekane 250 g
wędzony boczek 200 (plastry)
makaron rurki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron grzybowy

Na dużej patelni rozgrzać olej i podsmażyć pora, dodać boczek i smażyć, aż się zrumieni.
Włożyć pieczarki i smażyć całość 4 minuty.
Wlać rosół, dodać makaron, ser pleśniowy i przyprawy z ziołami.
Całość podgrzewać delikatnie mieszając, aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak