Sposób przygotowania

Ziemniaki szorujemy pod bieżącą wodą i gotujemy w mundurkach.Odcedzamy,studzimy,a następnie obieramy i kroimy w talarki.Jajka gotujemy na twardo.Studzimy,obieramy i kroimy w plastry.Natkę pietruszki i koperek myjemy,osuszamy i drobno siekamy.Do bulionu warzywnego wsypujemy mąkę i dokładnie rozcieramy,tak by nie było grudek.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą.Wykładamy połowę ziemniaków.Następnie układamy warstwę jajek.Przykrywamy pozostałymi ziemniakami.Posypujemy natką pietruszki oraz koperkiem.Zalewamy bulionem.Pieczemy ok.30minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200stopniC.Podajemy jako danie samodzielne lub do mięsa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    http://kuchnia.bobyy.pl/przepis/Zapiekanka-z-ziemniakow-i-jajek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !