Sposób przygotowania

1.Żelatynę mocz 15 minut w szklance wody. Lekko podgrzej, rozpuść żelatynę. 2 jajka ubij z 1/3 szklanki cukru, 1/3 żelatyny i olejkiem cytrynowym. Masę wlej do tortownicy, wstaw na 30 minut do lodówki.
2. 2 jajka ubij z 1/3 szklanki cukru, kakao, 1/3 szklanki żelatyny, skrop olejkiem migdałowym. Przelej do tortownicy na zastygłą masę. Chłodź kolejne 30 minut. Śmietanę ubij z resztą cukru i pozostałą żelatyną, skrop olejkiem rumowym. Rozsmaruj w tortownicy na zastygłej masie, chłodź 15 minut.
3. Owoce ułóż na wierzchu pianki. Galaretki rozpuść w połowie wody podanej na opakowaniu. Lekko ściętą galaretkę wylej na owoce, chłodź jeszcze 30 minut. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    niebo w gebie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    słodkości :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    dobre dla mojej córki wypróbuję
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ale tęczowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !