Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 2 łyżki
schab 400 g
mąka 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
olej 6 łyżek
cukier
pieprz
pieczarki 300 g
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki na ostro

Cebulę i pieczarki podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać koncentrat pomidorowy, wegetę, paprykę, pieprz i cukier.
Mięso pokroić na plastry i rozbić je na cienkie kotlety.
Na każdym kawałku mięsa położyć porcję nadzienia i zawinąć mięso ciasno w rulon.
Roladki obtoczyć w mące i smażyć na oleju ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak