Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy sernik na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 40 g
jogurt 1 szkl
śmietana kremówka 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
truskawki 40 dag
cukier 3 łyżki
herbatniki 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy sernik na zimno

Herbatniki miksujemy w blenderze z masłem (ma powstać konsystencja mokrego piasku), przełożyć do tortownicy, ugnieść, wyrównać.

Wszystkie składniki na masę najlepiej żeby były zimne, prosto z lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w malej ilości gorącej wody. Truskawki miksujemy w blenderze, dodajemy cukier, jogurt, śmietanę, żelatynę, miksujemy i wylewamy na herbatniki. Dekorujemy. Wkładamy do lodówki dla stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 31.12.2011 12:49
dziekuję
Jolanta40 30.12.2011 13:39
wspomnienie alta, pycha
Grażyna13 03.05.2011 14:11
Uwielbiam takie desery !
js28 03.03.2011 10:11
ale smakowicie wygląda ;)
dorota20w 22.12.2010 18:19
mati możesz użyć mrożonych truskawek
matii6 20.12.2010 19:51
rewelacja,ale bym zjadła taki torcik,,,
dorota20w 18.11.2010 22:27
dziekuję :)
bernika 16.11.2010 17:11
piękny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak