Sposób przygotowania

Herbatniki miksujemy w blenderze z masłem (ma powstać konsystencja mokrego piasku), przełożyć do tortownicy, ugnieść, wyrównać.

Wszystkie składniki na masę najlepiej żeby były zimne, prosto z lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w malej ilości gorącej wody. Truskawki miksujemy w blenderze, dodajemy cukier, jogurt, śmietanę, żelatynę, miksujemy i wylewamy na herbatniki. Dekorujemy. Wkładamy do lodówki dla stężenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    piękny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    rewelacja,ale bym zjadła taki torcik,,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    mati możesz użyć mrożonych truskawek
  • 0
    original
    Opublikowano

    js28

    ale smakowicie wygląda ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam takie desery !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    wspomnienie alta, pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !