Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki mięsne z białym winogronem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
jajko 1 sztuka
sól do smaku
mąka 1 łyżka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 płaska łyżeczka
winogrona białe 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki mięsne z białym winogronem

Do mięsa mielonego dodać jajko,wyrobić.Doprawić do smaku solą , przyprawą do mięsa oraz pieprzem.Winogrono nie za bardzo dojrzałe umyć,osuszyć.Winogrono wkładamy do porcji mięsa i formujemy kulki,obtaczamy w mące i smażymy w głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 08.09.2013 20:48
ależ ciekawy przepis, dla mnie połączenie winogron + takie mięso to nowość
madzialena19 19.03.2013 12:31
Bardzo lubię takie połaczenie.
ronald88 12.06.2011 13:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak