Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaki z cukinią na parze i gołąbkowym sosem czyli wakacyjny obiad bez wysiłku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 szt
gołąbki 1 słoik
sól, pieprz
Czosnek suszony Prymat
ulubiona mieszanka ziół
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaki z cukinią na parze i gołąbkowym sosem czyli wakacyjny obiad bez wysiłku

Ziemniaki obieramy lub porządnie szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie. Na garnku w którym gotują się ziemniaki stawiamy np. metalowy durszlak lub inne naczynie do gotowania na parze i wrzucamy do niego pokrojoną w centymetrowe talarki cukinię, którą posypujemy ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem. Naczynie przykrywamy przykrywką. Ziemniaki młode ugotują się szybko, cukinię sprawdzamy co jakiś czas i mieszamy, ma lekko zmięknąć ale nadal pozostać jędrna ( nie cierpię rozgotowanych warzyw brr! ). W oddzielnym garnku przygrzewamy gołąbki.

Na talerzu układamy ziemniaki, mięso oraz cukinię, którą polewamy obficie sosem gołąbkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 26.11.2011 19:51
dziekuję
adam1f 26.11.2011 00:25
super
dorota20w 09.11.2011 15:07
dziekuję
dorota20w 09.11.2011 15:07
dziekuję
Ela15 31.05.2011 08:41
super obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak