Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy lub porządnie szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie. Na garnku w którym gotują się ziemniaki stawiamy np. metalowy durszlak lub inne naczynie do gotowania na parze i wrzucamy do niego pokrojoną w centymetrowe talarki cukinię, którą posypujemy ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem. Naczynie przykrywamy przykrywką. Ziemniaki młode ugotują się szybko, cukinię sprawdzamy co jakiś czas i mieszamy, ma lekko zmięknąć ale nadal pozostać jędrna ( nie cierpię rozgotowanych warzyw brr! ). W oddzielnym garnku przygrzewamy gołąbki.

Na talerzu układamy ziemniaki, mięso oraz cukinię, którą polewamy obficie sosem gołąbkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !