Sposób przygotowania

Grzyby gotujemy w małej ilości wody, gdy zmiękną siekamy. Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle razem z grzybami. Zalewamy wywarem , doprawiamy przyprawą do żurku oraz solą ziołową. Zagotowujemy. Dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i żurem, po chwili chrzan i musztardę. żółtka przecieramy przez sito i wrzucamy do zupy. Dokładnie mieszamy. Podajemy z jajami.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    uwielbiam!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    uwielbiam żurek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki dobry....
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    świetny po prostu świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !