Sposób przygotowania

Marchewkę i pieczarki pokroić w plasterki, cebulę siekamy. na rozgrzanym oleju podsmażamy najpierw marchewkę a potem cebulę a na końcu pieczarki. Wymieszać z osączoną kukurydzą. Ryż gotujemy 8-10min w osolonej wodzie po czym odcedzamy. Mieszamy z warzywami, doprawiamy solą i pieprzem. Układamy w żaroodpornym naczyniu, zalewamy bulionem doprawionym koncentratem pomidorowym. Na wierzchu kładziemy pokrojone w plasterki salami. Zapiekankę pieczemy 30min w 180stopniach. 10 min przed końcem kładziemy na wierzchu starty ser. Podawać posypane natką.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    zdrowe jest
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    spróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    lubię takie dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    z salami jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !