Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w cieście czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4
sól, pieprz
marchewka
pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
jajko 2 szt.
maka ziemniaczan 3 łyżki
ząbki czosnku 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w cieście czosnkowym

1. Udka dokładnie umyć. Włożyć do wody. Dodać obraną marchewkę, pietruszkę, seler i por. Przyprawić. Gotować tak długo, aż będą miękkie.
2. Udka wyjąć z wody. Ostudzić. Zdjąć skórkę.
3. Ciasto: jajko dokładnie wymieszać z mąką i posiekanym czosnkiem.
4. Udka zanurzyć w cieście.
5. Smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 19.10.2011 09:02
fajny pomysł z tym ciastem
stokrotka 26.11.2010 19:18
smakowicie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak