Sposób przygotowania

Obieramy marchewki i cebulę. marchewkę można zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, cebulę siekamy w drobną kostkę. Na dużej patelni z wysokim brzegami mocno rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę i marchewkę. Następnie dodaj do warzyw pokrojone w plasterki parówki. Kiedy się zrumienią, wlej szklankę soku pomidorowego, posyp solą , pieprzem i jarzynką do smaku, wymieszaj. Przykryj patelnie i potrzymaj na małym ogniu jeszcze ok 10m in. Dokładnie opłucz ryż pod bieżącą wodą, ugotuj na sypko i jeszcze raz przelej strumieniem wody. Przełóż warzywa z parówkami do dużego płaskiego rondla i wyłóż na nie warstwę ryżu. Wyrównaj. Drewnianą łyżką zrób kilka niewielkich wgłębień i wlej w nie odrobinę wody. Przykryj rondel i na ok. 10min. postaw na małym ogniu. Odwracając rondel do góry dnem, wyłóż gotowe danie na półmisek. Pomidory, ogórki dokładnie umyj i nie obierając pokrój na plasterki. Obłóż nimi potrawę i posyp drobno posiekaną zieleniną.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    wypróbowane i smakuje wyśmienicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis na smaczne danie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !