Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona Jajecznica

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonego mięsa wieprzowego 20 dag
jajko 4
duzy pomidor 1
kechupu 2 łyżeczki
sól
pieprz
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona Jajecznica

Mięso mielone podsmażyc na oleju,doprawić kechupem,solą i pieprzem do smaku.

Pomidor i paprykę umyć,oczyścić.Pomidor sparzyć wrządkiem,zanurzyć do zimnej wody i zdjąć skórkę,pokroić w dużą kostkę.Paprykę pokroić w drobną kosteczkę,wyłożyc na mięso i podusić 5min.

Jajka wybić na mięso,energicznie mieszając,by wszystkie składniki się połączyły,wyłożyc pomidory - mieszając delikatnie smażyć jeszcze 5min.Doprawić do smaku sola i pieprzem.Podawac z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 20.04.2011 22:31
EXTRA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak