Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z grzybami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okoń 1kg
woda 3,5l
pieczarek 15-20
cebula 1 duża
mąki pszennej 2 łyżki
zierenek pieprzu 5-7
Liść laurowy suszony Prymat
trochę zalewy z ogórków
oliwek 12-15
świeżej zieleniny 100g
kapusta kiszona 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z grzybami

Pieczarki kroimy w plasterki8 i gotujemy. Na suchej patelni należy zrumienić mąkę na jasnozłoty kolor i rozprowadzamy ją niewielką ilością wody lub bulionu z kostki. Kiszony ogórek obieramy ze skórki i kroimy w cienkie i długie paseczki. Oczyszczamy i dokładnie myjemy rybę, kroimy ją w niewielkie kawałki. Do wywaru z grzybów włóż najpierw rybę, a następnie po 5-7 min. odciśniętą i drobno posiekaną kiszoną kapustę, kiszonego ogórka, podsmażoną cebulę, mąkę, liść laurowy i ziarenka pieprzu. Kiedy zupa jest prawie gotowa przed końcem gotowania wlej do niej przecedzoną zalewę z ogórków. Wymieszaj i jeśli trzeba należy doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 14.07.2011 23:42
pyszności
agata1722
agata1722 12.01.2011 11:32
pyszna zupa
traktorek 02.12.2010 15:11
super
Magdalena80 10.11.2010 16:32
fajny pomysł
Jaheira11 10.11.2010 16:20
ciekawe połaczenie
Monika179
Monika179 03.11.2010 16:38
mmniammm
magical66 03.11.2010 16:01
musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak