Sposób przygotowania

Wodę wymieszać z cukrem, wrzucić do niej pokruszone drożdże. Kiedy drożdże zaczną rosnąć, połączyć wszystkie składniki i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić by wyrosło. Po godzinie zagniatać ciasto jeszcze raz przez ok 3-4 minuty, ułożyć w blaszce i jeszcze raz zostawić do wyrośnięcia. Piec ok 30 min w 200st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super smaczny chlebek
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !