Sposób przygotowania

Kiwi sparzyć wrzątkiem,zanurzyć do zimnej wody na chwilę - obrać ze skórek,pokroić w dużą kostkę.Rozłożyć porównu do czterech pucharków,włożyć do lodówki.

Cytrynę dokładnie umyć,sparzyć wrządkiem,skórke otrzeć,wycisnąć sok.Smietankę (mocno schłodzoną, conajmniej 12godz.!!!) ubić z 3 łyżkami cukru na puszystą pianę,pod koniec ubijania wlać sok z cytryny,wstawić do lodówki na 10min.

Na garnku z gotującą się wodą ustawić miskę,wlać do niej białka,wsypać pozostały cukier - ubić na parzę do uzyskania sztywnej piany.Zdjąc miskę z kąpieli wodnej i ubijać jeszczę przez 3min.,by piana ostygła,wymieszać delikatnię z bitą śmietaną.

Na kiwi wyłożyć mus,posypać pistacjami,czekoadą i udekorowac otartą skórką z cytryny.Schłodzic.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !