Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków na ciepło

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młode buraki 1 pęczek
szynka 15 dag
orzechy włoskie garść
sól, pieprz, chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków na ciepło

Szynkę rozdrabniamy i podsmażamy na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu. Buraczki obieramy i kroimy na bardzo cienkie plasterki (idealnie nadaje się do tego obieraczka do warzyw), dodajemy do szynki, podlewamy 2 łyżkami wody, przykrywamy i dusimy ok 10 min. Orzechy siekamy, rumienimy na suchej patelni, dodajemy do buraczków, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 01.06.2011 18:07
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak