Sposób przygotowania

Z mąki, mleka, szczypty soli i jajka zrobić ciasto na naleśniki. Dobrze rozgrzać odrobinę oleju na patelni i wylać na dno patelni cieniutką warstwę ciasta. Smażyć naleśniki z obu stron. Na osobnej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, a następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć tak długo aż cała woda z pieczarek odparuje. Na środek naleśnika położyć czubatą łyżkę pieczarek. Jeden bok położyć tak aby zakrył farsz i potem to samo zrobić z przeciwległym bokiem. Dwa pozostałe końce zagiąć ku sobie, żeby całość utworzyła prostokąt. Namoczyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć najpierw stronę, gdzie jest łączenie krokieta. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !