Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z botwinką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe:
botwinka 1/2 pęczka
szynka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sos
jogurt 6 łyżek
ser żółty 15 dag
pieprz, sól, chilli
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z botwinką

Rozwałkowujemy ciasto, dajemy mu wyrosnąć delikatnie. Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z oliwą, startym czosnkiem i serem, przyprawiamy. Rozsmarowujemy sos na cieście, na nim układamy rozdrobnioną botwinkę i szynkę. Posypujemy całość ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok 20 min w 200st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak